O level vyššie! SMART procesy v intralogistike

Optimalizácia procesov je v intralogistike nevyhnutná. Dynamika na trhu, neustále sa meniace požiadavky a nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily si vyžadujú dôsledné preskúmanie procesov v prevádzkach rôznych odvetví. STILL vyvíja maximálnu snahu v podpore svojich zákazníkov v procese zmien. STILL ručí za svoju kvalitu dlhoročnými skúsenosťami a odbornými znalosťami v oblasti SMART logistiky a inovatívnych technológií. 

V dynamickom prostredí moderných trhov je schopnosť firiem adaptovať sa a rásť rozhodujúca pre úspech. Preto sa už v súčasnosti mnohé spoločnosti zameriavajú na čo najflexibilnejšie a škálovateľné procesy, aby mohli efektívne reagovať na neočakávané zmeny. Odvetvie intralogistiky sa musí neustále prispôsobovať zmenám a navyše je veľmi podstatným prvkom dodávateľského reťazca. Optimalizácia procesov sa nekončí po niekoľkých úpravách či nadstavbách, ide o nepretržitý cyklus, ktorý je potrebné neustále inovovať. 

 

SMART logistika: Optimalizujte svoje procesy

SMART logistika ponúka riešenia na mieru

Intralogistika je rýchly biznis, fungujúci pod veľkým časovým a finančným tlakom. Málokedy existuje príležitosť urobiť krok späť a podrobne skúmať procesy. Preto dáva skutočný zmysel spolupracovať so spoľahlivým partnerom pre intralogistické procesy. STILL pomáha svojim zákazníkom v duchu partnerstva a podporuje ich na ceste k flexibilnejším a inteligentnejším procesom. „Pozorne sledujeme potreby našich zákazníkov a ponúkame riešenia na mieru, priamo pre nich,“ zdôrazňuje Florian Heydenreich, výkonný viceprezident pre predaj a služby spoločnosti STILL.

Každá optimalizácia procesov začína podrobnou analýzou existujúcich materiálových tokov. Cieľom je identifikovať silné stránky, potenciál a slabé stránky a v ďalšom kroku vyvodiť cielené individuálne opatrenia a riešenia pre konkrétnu skladovú prevádzku. „S implementáciou inovatívnej technológie sa mnohé procesy stávajú flexibilnejšími a škálovateľnejšími,“ vysvetľuje Heydenreich. 

Napriek tomu, že proces optimalizácie môže v niektorých prípadoch zahŕňať aj významné zmeny, z dlhodobého hľadiska sa vyplatí zvýšením efektívnosti. STILL ponúka široké portfólio inteligentných riešení, ktoré pokrývajú všetky oblasti skladových či výrobných prevádzok – od prichádzajúceho tovaru, vychystávania objednávok alebo zásobovania výroby až po výstupný tovar. Všetky riešenia sú nájdete na webovej stránke STILL v časti SMART logistické procesy. Nájdete tam jasné príklady, čo všetko procesy optimalizácie môžu zahŕňať. 

 


Merateľnosť a flexibilita logistických procesov

Odvetvie intralogistiky výrazne ovplyvňujú aj kľúčové ukazovatele výkonnosti (tzv. KPI), ktoré možno tiež použiť na analýzu a optimalizáciu logistických procesov. Vyžaduje si to znalosť vyťaženosti vozíkov prevádzky, taktiež údaje, aký čas potrebujú „vychystávači“ na jeden odber a aký tovar sa kde v sklade nachádza. STILL používa na presné zaznamenávanie týchto činností systémy riadenia toku materiálu a vozového parku. Systém správy vozového parku dokáže napríklad identifikovať, či je na naloženie tovaru potrebných viac vozíkov – alebo možno iné typy vozíkov. Integrácia systémov riadenia vedie k transparentnejším procesom, pretože ich neustále inovované riešenia zanalyzujú a dovedú k opitmalizácii. Je tiež jednoduchšie a rýchlejšie reagovať na zmeny, ak sú jednotlivé kroky procesu alebo celý proces digitálne zmapovaný.

Smart logistické procesy

Navyše, sú tu automatizované vysokozdvižné vozíky, ktoré ponúkajú väčšiu flexibilitu. Po prvé, spoločnosti sú menej závislé od dostupnosti kvalifikovaného personálu na trhu práce. Po druhé, existujúci zamestnanci môžu byť preradení z opakujúcich sa a monotónnych úloh, čím sa uvoľní kapacita pre zložitejšie a náročnejšie procesy. Ďalšou výhodou je, že automatizované vozíky dokážu lepšie využiť existujúci priestor – čo je obzvlášť dôležité, keď už neostáva priestor na ďalšie rozširovanie skladu. Vďaka automatizácii je tiež možné znížiť náklady a efektívnejšie využiť už existujúce zdroje.

 


Modernizácia už existujúcej infraštruktúry so SMART logistikou

Aby skladové či výrobné prevádzky dosiahli efektívnejší chod, nie je potrebné meniť všetky procesy súčasne. Už aj optimalizácia jedného pracovného kroku môže viesť k zlepšeniu celkového materiálového toku. Dosiahneme to integráciou nových technológií do už fungujúcej infraštruktúry prevádzky. 

Ak sa aj majitelia rozhodnú pre doplnkové vybavenie už existujúcich systémov, aj to je významný krok k postupnej modernizácii a vývoju vlastných systémov s vyhliadkou na niekoľko rokov dopredu. „Pomáhame našim zákazníkom identifikovať, kde je najväčší potenciál na optimalizáciu a čiastočnú rekonštrukciu, ktorou začneme, môžeme postupne, krok za krokom, rozšíriť na ďalšie procesy," hovorí Heydenreich. 

Bez ohľadu na to, aké procesy chce majiteľ prevádzky optimalizovať a do akej miery chce implementovať SMART logistické riešenia, STILL je vždy na strane svojich zákazníkov ako spoľahlivý a kompetentný partner.

 


Späť

Kontakt

Oslovenie*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.