28.06.2024

STILL získal prestížne ocenenie IFOY Award za prvý sériovo vyrábaný automatický vozík

Už 12. ocenenie IFOY Award pre špecialistu na intralogistiku z Hamburgu

Bratislava/Baden, 18. júna 2024 - Vynaliezavosť špecialistu na intralogistiku STILL opäť zapôsobila na medzinárodnú porotu v silnej konkurencii. Je to už po dvanásty krát, čo nemecká spoločnosť vyhrala prestížne ocenenie IFOY Award. Automatizovaný paletový vozík EXV iGo, prvý sériovo vyrábaný automatizovaný vozík od značky STILL, triumfoval v kategórii „Mobilný robot“.

Očakávania vyvrcholili v piatok 14. júna, keď vyhlásili víťazov tohtoročných IFOY Award v meste Baden neďaleko Viedne. Do finále sa kvalifikovalo celkovo 16 inovatívnych produktov a riešení od 15 intralogistických dodávateľov zo šiestich krajín.

V silnej konkurencii v kategórii “Mobile robot” zvíťazil vozík EXV iGo, ktorý v STILL vyvinuli, aby spĺňal rastúce požiadavky trhu na riešenia, ktoré sú rýchlo dostupné, s intuitívnym ovládaním a ľahko škálovateľné. EXV iGo je zároveň dôležitým priekopníkom v portfóliu automatizácie značky STILL. Vďaka jednoduchému softvéru s okamžitým uvedením do prevádzky je vhodný pre prvé kroky s automatizáciou v každej firme. „Ocenenie IFOY Award potvrdzuje, že sme na správnej ceste s inováciami orientovanými na zákazníka,“ hovorí Frank Müller, Senior Vice President Sales & Service Business Development STILL, ktorý prevzal prestížne ocenenie. „EXV iGo je vynikajúcim príkladom toho, že STILL nepoháňa vývoj vpred len kvôli ambícii vyniknúť v inováciách, ale vždy s jasným zameraním na to, čo potrebujú naši zákazníci.”

Jednoduché škálovanie s maximálnou dostupnosťou vďaka priemyselnej výrobe a koncepcii digitálnych služieb

EXV iGo je prvý automatizovaný vozík STILL, ktorý sa vyrába sériovo na precíznom modulárnom koncepte. Hlavnou myšlienkou je rýchla dostupnosť a maximálna škálovateľnosť. Vďaka priemyselnej výrobe a modulárnym parametrom systému je EXV iGo rýchlo dostupný, ľahko sa uvádza do prevádzky so systémom iGo easy a prispôsobuje sa potriebám zákazníka. Servis a údržba sú taktiež rýchle a flexibilné, najmä po zavedení novej koncepcie digitálnych služieb. Okrem iného umožňuje servisným technikom prístup k digitálnemu dvojčaťu každého vozíka na diagnostiku a riešenie problémov.

To všetko robí z EXV iGo priekopnícky vozík vhodný aj pre spoločnosti, ktoré zatiaľ nemajú skúsenosti s automatizáciou, a ktoré chcú bez komplikácií vstúpiť do sveta automatizovaných skladových procesov. „Automatizácia procesov sa stáva čoraz aktuálnejšou aj pre spoločnosti s menšími vozovými flotilami. Preto kladieme veľký dôraz na dostupnosť a jednoduchosť použitia na jednej strane a spoľahlivé a flexibilné služby na strane druhej,“ poznamenáva Frank Müller zo STILL. STILL EXV iGo je „smart“ riešením pre viaceré odvetvia jednak pre svoju efektívnu návratnosť vstupných finančných nákladov, rýchlu implementáciu, ale aj flexibilnú škálovateľnosť.

STILL iGo: Automatizácia v jednom riešení

Vo vozíku STILL iGo sa spája celý rad automatizovaných riešení v jednom systéme. Inteligentné plug-and-play riešenie STILL iGo easy je perfektnou voľbou pre spoločnosti, ktoré chcú automatizovať jednotlivé logistické prepravné procesy. V prípade rastúcich požiadaviek je jednoduché prejsť na iné systémy iGo. Tie už umožňujú individuálnu automatizáciu komplexných logistických procesov. S iGo ponúka STILL flexibilné a presne škálovateľné riešenie automatizácie, ktoré možno bez problémov prispôsobiť potrebám každej spoločnosti v rôznych odvetviach.

O ocenení IFOY

Cena IFOY (Medzinárodná cena za intralogistiku a vysokozdvižný vozík roka) sa každoročne udeľuje ako uznanie za úspechy v intralogistike. Víťazov vyberá medzinárodná porota zložená z renomovaných odborných novinárov, ktorí sú zástupcami popredných logistických médií na viacerých trhoch v Európe. Organizácia IFOY garantuje nezávislé posudzovanie s transparentnými kritériami a s odbornými znalosťami.

Ocenenie preukazuje výkonnosť a inovácie v odvetví intralogistiky a prispieva ku konkurencieschopnosti a zlepšeniu verejného vnímania celého odvetvia. Cenu IFOY sponzoruje Nemecká asociácia pre manipuláciu s materiálmi a intralogistiku a Asociácia robotiky a automatizácie Nemeckej strojárskej federácie (VDMA). Koná sa pod záštitou Dr. Roberta Habecka, spolkového ministra pre hospodárstvo a ochranu klímy